דר' דני גולד, ממציא כיפת ברזל: "מה שמשחק היום היא יצירתיות רב תחומית"

תא"ל במיל. דר' דני גולד, המהווה דוגמא מוצלחת לחשיבה יצירתית רבת דיסציפלינות חלק עם סטודנטים במרכז האקדמי רופין את משנתו בנוגע  להצלחה  בעולם האקדמי ובשוק העבודה

איזו אמא לא רצתה לפני 20 שנה שהילד שלה יהיה מתמטיקאי? היום, לדברי תא"ל במיל. דר, דני גולד זה כבר לא מספיק בכדי לשרוד בעולם האתגרי ומרובה הצרכים. במהלך טקס הענקת עמית כבוד במרכז האקדמי רופין פרס גולד את משנתו בפני הסטודנטים. "זה לא רק המדעים" אומר גולד ומסביר: "אתה לא יכול לקחת רק גאונים שיעבדו 3 שנים ברציפות רק על גאונות וימציאו דברים כל הזמן. בעולם בו אנו חיים כיום, מי שנכנס לשוק העבודה חייב להיות מסוגל לגעת במספר תחומים ולשלב אותם באופן יצירתי לטובת יצירת מוצרים ותפיסות חדשות".

גולד מסביר כי כיום אדם הרוצה להצליח, חייב להיות מסוגל להפיק חשיבה ועשייה יצירתית תוך הבנה במספר דיסציפלינות: "כיום בתחום הטכנולוגי ישנן הרבה דיסציפלינות. יש אלקטרוניקה, תוכנה, כימיה, חומרי נפץ ומכאניקה, וחימוש ואינטגרציה שזה מדע בפני עצמו ובאי הוודאות הקיימת היום – לא תמיד חייבים להתחיל ללמוד את הדבר הכי אופטימאלי.  זו לא בחירה לחיים, כי אפשר לעבור מסלולים היום, כמו שברופין למשל תומכים בלעבור  ולשלב מסלולים אקדמיים".

"מהניסיון שלי", אומר גולד, "בן אדם צריך שיהיה לו בטחון עצמי בתחום אחד לפחות ולא חשוב אם זה ניהול, מדעים או מתמטיקה למשל, בהם הוא ידע לעומק ובשאר התחומים הוא לא חייב לרדת עד הסוף ואז היצירתיות הבינתחומית משחקת, כי אתה חופשי בראש, יש על זה אפילו מחקרים פסיכולוגים".

גולד, אשר זכה לתהילה עולמית בשל מאבקו לפיתוח כיפת ברזל, לעיתים כנגד כל הסיכויים וההערכות, מציין כי הוא רואה בשילוב תחומים וביחס אישי את המפתח להצלחה. "בסוף היום איך שהסטודנט בא ללימודים זה מה שחשוב – אתה רואה את השילובים והאינטגרציה, אם הסביבה תומכת ניתן בהחלט להגיע להישגים חסרי תקדים. אם לא מצליחים לשלב בין הכל – אז זה פוגע בהישגים וביכולות להצטיין כי אז כולם פשוט עושים אותו דבר".