• עמוד הבית
  • אירועים
  • אלכס גלעדי, חבר הועד האולימפי העולמי: "המשחקים האולימפיים בשנת 2016 יתקיימו בריו או שלא יתקיימו בכלל"

אלכס גלעדי, חבר הועד האולימפי העולמי: "המשחקים האולימפיים בשנת 2016 יתקיימו בריו או שלא יתקיימו בכלל"

במהלך כנס "מדליות או לא להיות- ניהול ספורט להישגים אולימפיים" במרכז האקדמי רופין התייחס אלכס גלעדי לחששות בנוגע לקיום המשחקים האולימפיים הקיץ

 

בכנס רב נוכחים ובהשתתפות דמויות מפתח בספורט הישראלי התקיים במרכז האקדמי רופין הכנס "מדליות או לא להיות- ניהול ספורט להישגים אולימפיים". הכנס הוא פרי יוזמה משותפת של המחלקה למנהל עסקים במרכז האקדמי רופין ובית הספר למאמנים במכון וינגייט. בכנס השתתפו אלכס גלעדי, חבר הועד האולימפי הבינלאומי; גילי לוסטיג, מנכ"ל הועד האולימפי בישראל ויו"ר המשלחת הישראלית לאולימפיאדת ריו 2016; אופיר פינס, שר הספורט לשעבר ויו"ר איגוד ההתעמלות ויעל ארד, הספורטאית הישראלית הראשונה שזכתה במדליה אולימפית. בסוף הכנס התקיים פאנל בהנחיית ניב רסקין, שהתמקד בשאלה האם ישראל צריכה להשקיע יותר כסף כדי לזכות במדליות זהב אולימפיות, בו נטלו חלק, בנוסף, העיתונאי רון קופמן; אביטל מרניוק, סייפת בסגל האולימפי וסטודנטית בתכנית BA מנהלים במרכז האקדמי רופין; דר' מולי אפשטיין, מומחה לפיזיולוגיה של ספורט ואנדי רם, מבכירי הטניסאים הישראלים ואשר יצג את ישראל במשחקים האולימפיים.

את הכנס הנחתה דר' שרון שגיא, מנהלת תכנית BA מנהלים ונשאו בו דברים מנכ"ל משרד התרבות והספורט, עו"ד יוסי שרעבי; מנכ"ל המרכז האקדמי רופין, דר' ישראל גרמן ומנכ"ל המרכז האקדמי רופין ואמוץ בכר, מנכ"ל מכון וינגייט. במהלך הכנס הוענקו אותות כבוד מטעם המרכז האקדמי רופין לדר' אורי שפר, לשעבר סמנכ"ל משרד התרבות והספורט וראש מינהל הספורט ולאנדי רם על תרומתם לקידום הספורט בישראל. בנוסף הוענקו מלגות מטעם המרכז האקדמי רופין לספורטאיות הסגל האולימפי וסטודנטיות במרכז האקדמי רופין, הג'ודאית שירה ראשוני והסייפת אביטל מרניוק.

את הכנס פתח אלכס גלעדי, חבר הועד האולימפי העולמי בסקירה על ההכנות לקראת והצדדים הטכניים והלוגיסטיים של המשחקים האולימפיים. גלעדי סיפר על ההחלטה לאפשר את ייצוג הספורטאים הפליטים באירופה במשלחת שתתחרה תחת הדגל האולימפי. בנוסף התמקד גלעדי בחששות לגבי המוכנות של ריו לארח את המשחקים במועד ואמר "המשחקים האולימפיים בשנת 2016 יתקיימו בריו או שלא יתקיימו בכלל" וזאת בגלל מכלול המרכיבים הלוגיסטיים הכרוכים בהכנת עיר ומדינה לאירוח המשחקים.

גילי לוסטיג, מנכ"ל הועד האולימפי בישראל ויו"ר המשלחת הישראלית לאולימפיאדת ריו 2016, הציג את ההכנות של הספורטאים לקראת האולימפיאדה ובעיקר, את הארגון, הניהול והמעקב אחר העמידה בקריטריונים האולימפיים של ספורטאי הסגל הישראלי למשחקים האולימפיים. כצפוי, התייחס לוסטיג לציפייה למדליות ואמר "המדליה אינה חזות הכל. הזכייה במדליה תלוי בכל כך הרבה גורמים שמתנקזים למועד התחרות. אנחנו משקיעים השנה בהרחבת ענפי הספורט של ישראל ובשימת דגש בענפי הספורט המרכזיים: ג'ודו, אתלטיקה, התעמלות ושייט. עם זאת, אנחנו מכוונים, עדיין ל-8-10 גמרים שזה בערך 25% מהמשלחת".

אופיר פינס, לשעבר שר הספורט וכיום יו"ר איגוד ההתעמלות, הציג מקרה בוחן של ניהול ספורט- ניהול איגוד ההתעמלות בכלל והפיכתה של ישראל למעצמה בתחום של התעמלות אומנותית. פינס התייחס בעיקר להתמקצעות הענף וההתנתקות מעסקנות פוליטית היסטורית וזאת באמצעות ניהול מקצועי. "אחד הדגשים שלי עם כניסתי לתפקיד היה לנתק את הענפות מעסקנות. בשלב הראשון מיפינו את האינטרסים של חברי ההנהלה וניתקנו באופן פרטני כל חבר הנהלה שיש לו אינטרס מהנושאים אליהם הוא קשור. בשלב השני, גיבשנו תוכנית חומש אסטרטגית בהובלת ובשיתוף גורמים מקצועיים נטולי אינטרסים. בתום דבריו הודיע פינס בכוונתו לפרוש מתפקידו כיו"R האיגוד בתום המשחקים האולימפיים. אלכס גלעדי הגיב לדבריו ואמר "הפסדנו אותך אולי בפוליטיקה. אבל אין ספק שהרווחנו אותך בספורט. אני מקווה שתישאר בתפקיד ואם לא בהתעמלות אז בענף ספורט אחר".

יעל ארד, הספורטאית הישראלית הראשונה שזכתה במדליה אולימפית באולימפיאדת ברצלונה 1992 וכיום אשת עסקים, הציגה מודל של ניהול אסטרטגי-יזמי בספורט הישראלי. לטענתה של ארד לא חסר כסף בספורט הישראלי ועיקר הכשלים נובעים מניהול. "הנושא האסטרטגי והיזמי הוזנח בספורט הישראלי. ישראל צריכה לאמץ מודלים ניהוליים הנהוגים היום בעולם על מנת להגיע לבניית תשתית ספורטיבית, שתוביל להישגים".

את הכנס חתם פאנל שהתמקד בסוגיה האם ישראל צריכה להשקיע משאבים כדי להשיג מדליות אולימפיות. את הפאנל הנחה, כאמור, ניב רסקין איש ערוץ הספורט. הדוברים התייחסו לנושא התשתיות והחוסר בניהול מקצועי.