• עמוד הבית
  • אירועים
  • משלחת מנהיגים צרפתים מוסלמים ביקרה ברופין במסגרת סמינר להכרת ישראל

משלחת מנהיגים צרפתים מוסלמים ביקרה ברופין במסגרת סמינר להכרת ישראל

 השבוע (3.9) התקיים במרכז האקדמי רופין, ביקור מיוחד של משלחת מנהיגים צרפתים מוסלמים, מטעם ארגון AJC – הוועד היהודי האמריקאי.

את הביקור הובילו הנשיאה פרופ' גליה צבר וגב' נידאא כיתאני, הממונה על קידום הסטודנטים מהחברה הערבית ברופין. בין חברי המשלחת: ג'יהאד בלמרי- מנהיג קהילה, פעיל חברתי ופוליטיי, דידי רדה, מנכ"ל קבינט לה ויל אנטרפריז, קאסמי סאמיה- חבר מועצת העיר נאנטר, ליליאן נאסימה-וואדאד, מזכ"לית, התאחדות RPLR, חאדג' לרבי חסינה-ראש המשלחת, משרד הפנים ודרבאל תאופיק, עוזר חבר הפרלמנט אוליבייה וראן.

צרפת נחשבת כמדינה המתמודדת בדומה לישראל עם ריבוי מהגרים ואתגרים רבים בשילוב חברתי. החיבור המיוחד לרופין נוצר בעקבות פנייה של ארגון AJC לארח את המנהיגים הצרפתים-מוסלמים לטובת סמינר להכרת ישראל. מטרת הביקור הייתה לחזק את הקשרים הבינ"ל ברופין כמוסד מוביל עם התמחות ייחודית בנושא הגירה ושילוב חברתי, וכן לעודד למחקרים משותפים.

במהלך הביקור ברופין, סיירו חברי המשלחת ברחבי הקמפוס האקדמי וביקרו בגן פסלי העולים המרהיב, בגלריה בבניין הספרייה ובמכון להגירה ושילוב חברתי. פרופ' גליה צבר, סקרה את מצב העלייה וההגירה בישראל והציגה את הפעילות הענפה הנעשית ברופין, בנושא שילוב חברתי בחברה הערבית. גב' נידאא כיתאני, הציגה בפני אנשי המשלחת סדנאות הידברות של סטודנטים יהודים וערבים, סיפרה על חגיגת סעודת לילות רמדאן המשותפת שהתקיימה לאחרונה ברופין ופעילויות נוספות.

במהלך הדיון חברי המשלחת התעניינו מאוד בנעשה בישראל ואף הציגו שאלות על השילוב הייחודי של הסטודנטים מהחברה הערבית, ומהיכן הם מגיעים לרופין. הם הופתעו לשמוע על ההשקעה הרבה ומגוון הפעילויות והשירותים להם זוכים הסטודנטים במהלך לימודיהם כולל הכנה לתעסוקה, זאת משום שבצרפת לא קיימות פעילויות מסוג זה הממומנות ע"י משרדי הממשלה .

פרופ' גליה צבר, נשיאת המרכז האקדמי רופין: "הגירה, על היבטיה השונים, היא הנושא החשוב ביותר על סדר היום העולמי. אצלנו ברופין קיים מאגר מידע רחב ומומחים בהגירה המהווים בסיס לפעילות מחקרית ואקטיביסטית הן בארץ והן בעולם. בשנים האחרונות המומחיות שלנו זכתה להכרה עולמית ומידי חודש אנו מארחים משלחות של חוקרים, אנשי ממשל ופעילים חברתיים מרחבי העולם. רק מחקר בעל היבטים גלוקליים – גלובליים ולוקלים – עשוי להפוך את אתגרי ההגירה להזדמנות לצמיחה כלכלית, חברתית ופוליטית ברחבי העולם ולצמצם תחושות של פחד, עוינות ואלימות כלפי מהגרים”.