סדנת הידברות בין סטודנטים ערבים לסטודנטים יהודים במרכז האקדמי רופין

ביוזמה חדשה שנולדה על רקע המתיחות ההולכת וגוברת בין החברה הערבית לחברה היהודית, התקיימו שתי סדנאות הידברות בין סטודנטים יהודים לסטודנטים ערבים מהמחלקות השונות ברופין.

לאורך הסמסטר הראשון במשך כ-10 שבועות, הופעלו שתי סדנאות, שכללו 23 סטודנטים יהודים וערבים מהמחלקות ללימודי תואר ראשון במדעי ההתנהגות, עבודה סוציאלית, כלכלה וניהול, כלכלה וחשבונאות, מדעי הים, מנהל עסקים. בסדנאות, שהגיעו לסיומן באירוע חגיגי  בשבוע שעבר, בו הוצגו תוצריו של השיח הפתוח והמעמיק בהנחייתם של אלחאן גנאים ודבי קופמן מדיקנאט הסטודנטים של המרכז האקדמי רופין.

הנושאים בהם דנו קבוצת הסטודנטים, שהחלוקה בתוכה הייתה כמעט שווה מבחינה דתית ומגדרית, היו מגוונים ונגעו לזהות האישית והקבוצתית של כל אחד מהמשתתפים. במהלך הסדנא נדונה ההתייחסות לנרטיבים ההיסטוריים השונים ונערך סיור באזור ואדי-ערה, שכלל הרצאה מרתקת בביתה של אמנה כנאענה, (מנכל"ית העמותה 'למענך') לרבות ביקור במסגד באזור אום אל פאחם וברתעה.

הסטודנטים שלקחו חלק בסדנא השתתפו באופן פעיל בלמידה, חשיפה עצמית, שאילת שאלות וקיום שיח אמיתי פתוח ומלמד וערכו חשיבה מעמיקה על מושג הדו-קיום בחברה הישראלית בכלל, ובקמפוס אקדמי בפרט.

מפגש הסיכום שנערך ביום ראשון האחרון - 29.1 ננעל באירוע חגיגי שכלל תערוכה שכללה תמונות אישיות שמייצגת ומסכמות את החוויה של כל אחד מהמשתתפים ואת עיבוד התהליך שעבר במהלך הסדנא.

המשתתפים תיארו בהתרגשות רבה, עד כמה המפגשים היו משמעותיים עבורם, עד כדי שינוי תפיסות ומחשבות קיימות, ויצאו עם מוטיבציה גבוהה לשפר את יחסי הסטודנטים בקמפוס רופין. הם מתארים כי המפגשים מהווים עבורם אפשרות ייחודית ויחידה למפגש מסוג כזה, להכרות עם האחר ולשיח פתוח ופותח.

הסדנאות מהוות רק את תחילתה של דרך אופטימית לעשייה משותפת משמעותית בקמפוס וכל המשתתפים הפכו לנושאי מסר חשוב של שיתוף וכבוד הדדי בתוך קמפוס המרכז האקדמי רופין ומחוצה לו.

תמונות מהתערוכה שכללה תמונות אישיות שמייצגת ומסכמות את החוויה של כל אחד מהמשתתפים

  משתתפי הסדנא בביקור בואדי ערה