הסטודנטים של רופין מפתחים פתרונות לגיל השלישי בהאקתון.

לראשונה ברופין התקיים בשבוע שעבר האקתון (בשיתוף אשל ג'וינט ישראל) בהשתתפותם של סטודנטים מכל הפקולטות (תואר ראשון ושני), אשר חברו לשמונה לצוותים במטרה לפתח פתרונות טכנולוגים לבני הגיל השלישי.


צוותי ההאקתון התמקדו בהבנת הצרכים הרלוונטיים של בני הגיל השלישי והמטפלים בהם, והציעו פתרונות ממשיים לשיפור איכות החיים של המזדקנים והזקנים בישראל בשלושה תחומים מרכזיים: סיעוד, עבודה סוציאלית ופסיכולוגיה. הסטודנטים שהשתתפו בהאקתון נהנו מתמיכה טכנית מלאה של צוותים שעזרו להם להמציא, לבנות ולדגם (כמעט) כל מה שעולה בדמיון, הנחיית תוכן על ידי מומחים בתעשייה, מומחים בהנדסה ובמדעי החברה והקהילה ומומחים ליזמות בעולם המתפתח. כמו כן, ניתנה לסטודנטים הזדמנות להציג תוצרים בפני חברות, מומחי תוכן ומשקיעים פוטנציאליים.
בתום תהליך התכנון, הוצגו התוצרים שנבחנו על ידי צוות של שישה שופטים, בראשם פרופ' גליה צבר, נשיאת המרכז האקדמי רופין וארז אליהו סמנכ"ל הכספים באשל ג'וינט ישראל.
האקתון לגיל השלישי הינו יוזמה ראשונית התואמת את שיטות ההוראה החדשות באקדמיה שרוכזו במרכז האקדמי רופין, תחת המונח WeLearn. במסגרת ה WeLearn, נוספו ללימוד האקדמי הרגיל, התנסויות ותרגולים, בהם סטודנטים ממספר דיסציפלינות, מבצעים למידה שיתופית ייחודית, מאתרים פתרונות ומגבשים פתרונות יישומיים בנושא קהילתי- חברתי- כלכלי, תוך שימוש בכלי הוראה מתקדמים, הקניית ערכים והעלאת הרגישות הסביבתית.

הפרויקטים שהגיעו לשלושת המקומות הראשונים:
במקום הראשון - אפליקציה לבדיקת התנגשות בין תרופתית., הצוות זכה בפרס כספי על סך 5,000 ₪ והוזמן להנהלת חברת אלטמן להצגת הפתרון. חברי הצוות: שניר גרידיש, אוהד עמית, נוי פאר, שיר שורר, עדנה לאופר גלובוס, ינון שבח
במקום השני - אפליקצית 'נוסטלגיה' המצמצמת את תחושת הבדידות, מתוך חיבור לאנשים בעלי תחומי עניין זהים. הצוות זכה בפרס כספי על סך 3,000 ₪. חברי הצוות: מיטל פריירמן, נועם סחרטוב, ליאור דהן, לי-אור פרץ שלג, מיכאל מור
במקום השלישי - צמיד חיישנים 'שב נא' המנטר תנועות ומתריע על איבוד שיווי משקל של הקשיש, הצוות זכה בפרס כספי על סך 2,000 ₪. חברי הצוות: ביאן גבארין, זוהר סלמה, גיא בייז, יקיר חסיד, הילה כלף, ניב גולדשטיין.

הצוותים הנבחרים יוזמנו לסיור במעבדת החדשנות לגיל השלישי בבאר שבע, יוזמנו למפגש יזמים באשל ג'וינט ישראל וכמו כן, יוזמנו להציג את הפתרונות הטכנולוגיים שלהם בפני ועדה מטעם משרד ראש הממשלה, העוסקת בהגברת המחקר והפיתוח לאיכות ואריכות חיים ומניעת מחלות זקנה.
זכויות היוצרים על הפיתוחים בהאקתון הן נחלת הכלל, כך שכל אחד יכול להמשיך לקדם את הפתרון שהחל באירוע.

אופיר בן נתן, חבר הועדה המארגנת של האקתון, מנהל תכניות טכנולוגיה בשירות הזיקנה, אשל ג'וינט ישראל: " בשנים האחרונות מתגברות בעולם ובארץ מספר מגמות המשפיעות על עולם הזקנה. על מנת להתמודד עם האתגרים החדשים, אנו באשל ג'וינט-ישראל, רואים חשיבות בקירוב בין עולם היזמות והטכנולוגיה לעולם הזקנה. שיתוף הפעולה עם המרכז האקדמי רופין הוא אחת ההזדמנויות הטובות לחזק מגמה זו".

ד"ר דניאלה איזנברג, מיוזמי האירוע, מהמחלקה לפסיכולוגיה קלינית גרונטולוגית במרכז האקדמי רופין: "התרומה של רופין היא בחיבור האקדמיה לקהילה ולתעשייה. אנחנו מביאים את הידע האקדמי בתחומי הפסיכולוגיה, הסיעוד והעבודה הסוציאלית, יחד עם התנסות ממשית עם בני הגיל השלישי בקהילה, ומוסיפים לכך את חוזקה של הפקולטה להנדסה, בייצור פתרונות טכנולוגיים. זו ממש הגשמת חלום להצליח לייצר טוב, והרבה, לציבור חשוב כל כך הזקוק לכך".

רשימת האתגרים הנוספים שהשתתפו בהאקתון

  • קו חם בהפעלת סטודנטים מרופין, המסייעים במידע ובליווי בתהליך מיצוי זכויות 
  • אפליקציה לחלוקה הוגנת של משימות טיפול בין בני המשפחה 
  • אפליקציית 'מפגשים נושאיים', המציעה לזקנים לשחק יחד משחקי חשיבה ותחרות, ומזמינה היכרות תוך כדי המשחק, בחוויה נטולת מתח תחת מסגרת משחקית משותפת.
  • אפליקציית 'בסוותא' המאפשרת למשפחות צעירות הזקוקות לחברה עם הילדים אחר הצהריים להזמין זקנים הגרים בסמוך לליווי ובילוי משותף. 
  • אפליקציית 'נפגשים בקליק' בה האדם מזין את פרטי מגוריו, שפות דיבור ותחומי עניין, וכאשר מעוניין לצאת לטייל נכנס ומקבל עדכון/מיקום לגבי הספסלים ומקומות המפגש הקרובים לביתו, היכן יושבים כעת אנשים, אילו שפות מדברים וכדומה.