משלחת מנהיגים לטינים מארה"ב הגיעה לביקור ברופין

את הביקור הובילו הנשיאה פרופ' גליה צבר ודבי קופמן-גבאי, שהציגה בספרדית את פעילות היחידה ליזמות ומעורבות חברתית ברופין בראשותה.

בין חברי המשלחת שהגיעה מטעם ארגון AJC - הוועד היהודי האמריקאי : ד"ר חבייר מרטינז, נשיא איגוד היזמים המקסיקני, מר חואן דוד ולז, נציג נבחר של הקולומביאנים החיים בחו"ל בבית הנבחרים הקולומביאני, מר ג'וליאן אלקזאר, מנהל הקרן למורשת היספנית בוושינגטון, גב' לואיזה דל רוזל, מנהלת המרכז למחקרים פוליטיים באוניברסיטה בדאלאס טקסס ועוד.

ארה"ב בדומה לישראל מתמודדת עם ריבוי מהגרים ואתגרים רבים בשילוב חברתי. החיבור המיוחד לרופין נוצר בעקבות פנייה של ארגון AJC לארח את המנהיגים הלטינים לטובת סמינר להכרת ישראל. מטרת הביקור הייתה לחזק את הקשרים הבינ"ל ברופין, מיצובו כמוסד מוביל עם התמחות ייחודית בנושא הגירה ושילוב חברתי ומחקרים משותפים.

במהלך הביקור ברופין, סיירו חברי המשלחת ברחבי הקמפוס האקדמי וביקרו בגן פסלי העולים המרהיב, בגלריה בבניין הספרייה ובמכון להגירה ושילוב חברתי. פרופ' גליה צבר, סקרה את מצב העלייה וההגירה בישראל והציגה את הפעילות הענפה הנעשית ברופין בנושא שילוב חברתי והגב' דבי קופמן-גבאי, הציגה בספרדית את פעילות היחידה ליזמות ומעורבות חברתית ברופין. בהמשך התקיים דיון ער סביב נושא המהגרים- מבקשי מקלט, מהגרי עבודה ופליטים, היחס אליהם, קליטת עלייה ותושבים החוזרים למדינות. לשאלה באיזה מסר פרופ' צבר מבקשת לצייד את המנהיגים הלטינים, וכיצד להתמודד עם האיום הביטחוני ענתה: "ראוי להתבונן על הגירה מהכיוון החיובי. לא לראות במהגרים איום אלא הזדמנות. הזדמנות לפיתוח כלכלי, חברתי ותרבותי של החברה הקולטת. כיום ידוע כי חברות מגוונות הן חברות צומחות וחזקות יותר. חבל להטמיע את החששות הביטחוניים ולא את הטעם החיובי."

פרופ' גליה צבר, נשיאת המרכז האקדמי רופין: "הגירה, על היבטיה השונים, היא הנושא החשוב ביותר על סדר היום העולמי. אצלנו ברופין קיים מאגר מידע רחב ומומחים בהגירה המהווים בסיס לפעילות מחקרית ואקטיביסטית הן בארץ והן בעולם. בשנים האחרונות המומחיות שלנו זכתה להכרה עולמית ומידי חודש אנו מארחים משלחות של חוקרים, אנשי ממשל ופעילים חברתיים מרחבי העולם. רק מחקר בעל היבטים גלוקליים – גלובליים ולוקלים – עשוי להפוך את אתגרי ההגירה להזדמנות לצמיחה כלכלית, חברתית ופוליטית ברחבי העולם ולצמצם תחושות של פחד, עוינות ואלימות כלפי מהגרים”.