ח"כ אלי אלאלוף, חתן פרס ישראל רוצה לראות יותר מקצוענות בטיפול בעולים חדשים

אלאלוף: "בוגרי רופין בהגירה ושילוב חברתי, לומדים כיצד לגעת ברגישות המתאימה בעולים חדשים וכיצד לעזור להם להשתלב חברתית צריך יותר אנשים עם גישה כזו ולא נותני שירות עם גישה של פקידים".

ח"כ אלי אלאלוף, חתן פרס ישראל למפעל חיים לשנת תשע"א ואשר עמד בראש הוועדה למלחמה בעני הוא איש עתיר זכויות בתחום החברתי בישראל. לאלאלוף חלק משמעותי בעיצוב וביצוע מדיניות הרווחה כחבר כנסת מטעם מפלגת "כולנו" בממשלה החדשה. בכנסת הנוכחית הוא משמש כיו"ר ועדת העבודה, הרווחה והבריאות וחבר בועדת הכספים.

בכנס שנערך לציון פתיחתה של המחלקה לעבודה סוציאלית במרכז האקדמי רופין התייחס אלאלוף למצב שם המגרים בישראל והדגיש שהוא חושב שהטיפול בנושאים חברתיים ובמדיניות הרווחה, דורש רגישות ומקצוענות מצד בעלי המקצוע המופקדים על הטיפול בכלל השכבות החלשות לרבות עולים, מיעוטים , מהגרים ואמר "כיום, כל המערכות שעוסקות בהגירה בישראל מנוהלות על ידי פקידים ולא על ידי אנשי מקצוע שלמדו את הרגישות הנדרשת ומה עובר על עולה חדש שעובר ממקום למקום".

בנוסף, אמור אלאלוף: "חשוב ללמוד את הרגישויות של עולים חדשים לפני שבאים לתת להם שירות. אני רואה את בוגרי המרכז האקדמי רופין, שלומדים בדיוק את הנושאים אלו, כמקצוענים שחייבים להיות משולבים במערכות הממשל שמטפלות בעולים.  אני בטוח שכלל המערכות היו מחליפות דיסקט ועוברות לגישה מקצועית".

ח"כ אלאלוף, ששימש כמנכ"ל קרן רש"י, הוא מן הפעילים המרכזיים למען שוויון וצדק חברתי בישראל. במשך יותר מארבעה עשורים של פעילות ציבורית בישראל הוא תרם לקידומן של שכונות מצוקה ולקליטת עליה, קידם מוסדות חינוך ורווחה בפריפריה והיה שותף פעיל בחיזוקו של דרום הארץ.

אחד מבתי הספר המתפתחים במרכז האקדמי רופין הוא בית הספר למדעי החברה והקהילה בו פועלות שלוש תכניות לתואר ראשון : מדעי ההתנהגות, עבודה סוציאלית וסיעוד. בנוסף, בבית הספר שלוש תכניות לתואר שני: הגירה ושילוב חברתי , פסיכולוגיה קלינית ופסיכולוגיה קלינית גרונטולוגית.