לומדים בשטח על סוגיית הפליטים בסיור לימודי ביוון

במסגרת סיור לימודי ביוון של סטודנטים לתואר שני בלימודי הגירה ושילוב חברתי, נפגשו הסטודנטים עם סגן שר ההגירה היווני, מר אגלוס טולקס ובכירים ממשרדו העוסקים בהליכי בחינת בקשות פליטות של מבקשי המקלט.

במפגש שפתח את הסיור הלימודי אליו יצאו סטודנטים לתואר שני בלימודי הגירה ושילוב חברתי בהובלת פרופ' קארין אמית ובהשתתפות פרופ' גליה צבר נשיאת המרכז האקדמי רופין, נחשפו הנתונים המסכמים כי במהלך שלוש השנים האחרונות עברו דרך יוון למדינות אירופה כמיליון מבקשי מקלט, אך רק
כ- 80,000 מהם נותרו ביוון, רובם מצויים באיים הסמוכים לטורקיה. עוד שיתפו סגן שר ההגירה ובכירים מהמשרד כי הליך בדיקת והסדרת מעמדם של מבקשי המקלט איטי אך שיעורי ההכרה בבקשות הפליטות גבוה. הם סיפרו כי ברגע שמעמד מבקשי המקלט מוסדר ביוון הם בוחרים לעזוב למדינות אחרות באיחוד האירופי והוסיפו "בהתחלה האיחוד האירופאי כעס על היוונים כי התעכבו בבדיקת הבקשות של מבקשי המקלט, היום האיחוד כועס על היוונים על שיעורי ההכרה הגבוהים במבקשי מקלט, המובילים להגירה מוגברת של מהגרים אלו למדינות מערב אירופה."

סגן השר ההגירה היווני, מר אגלוס טולקס עמד על כך כי ממשלת יוון מחויבת לסייע לפליטים, במיוחד לקטינים בלתי מלווים, לקורבנות של אלימות קשה ולנשים. נציגי הממשל היווני הדגישו כי חייבת להיות מדיניות כלל אירופית לטיפול באתגר הפליטים תוך שמירה על חלוקת נטל בין המדינות השונות.

בנוסף, נפגשו הסטודנטים לשיחה עם שגרירת ישראל ביוון הגב׳ אירית בן אבא וסגניתה הגב׳ סאסון חסון. השתיים סקרו בפני הסטודנטים את מדיניות האיחוד כלפי מיליוני מבקשי המקלט והמהגרים כמו גם עמדו על האתגרים המורכבים הניצבים בפני יוון בהתמודדות עם מספר גדול של מבקשי מקלט ובהתמודדות מול האיחוד האירופי. לצד מפגשים אלו, קיימו הסטודנטים מפגשי עבודה עם חוקרות יווניות שכללו דיונים על מצבם של מבקשי המקלט, מערכת בחינת מעמדם כמו עמדות היוונים כלפיהם.

בהמשך הסיור ביקרו חברי המשלחת בבית הכנסת 'בית שלום' באתונה ונפגשו עם הרב של אתונה, גבריאל נגרין, וערכו מפגש מיוחד במשמר החופים היווני בפיראוס, במסגרתו הכירו אמן של ספינות עתיקות אשר בנה דגם של ספינה במשך 3 שנים. במהלך הביקור מנהל משמר החופים, מר כריסטיאנוס גריגריוס תיאר בפני חברי המשלחת את האתגרים הניצבים בפני משמר החופים היווני ודרכי התמודדות.

את הסיור חתם ביקור באי לסבוס, אי בעל ריכוז גבוה של פליטים, במחנה הפליטים 'מוריה' שמאכלס כ 5000 פליטים ובבית הספר הבינלאומי לשלום שהוקם על ידי השומר הצעיר ובו פליטים מלמדים פליטים.

לראיון עם פרופ' קארין אמית על הסיור ביוון לחצו על הקישור