
שליחות אקדמית
לראשונה יצאה לפולין משלחת אקדמית מטעם המכון להגירה ושילוב חברתי במרכז האקדמי רופין, הכוללת חוקרות הגירה, פליטות וטראומה, ששמה לה מטרה ללמוד ולתרום מהידע שצברה לגורמים שונים המעורבים בקליטה הראשונית של הפליטים מאוקראינה בפולין ובישראל.
לראשונה יצאה לפולין משלחת אקדמית מטעם המכון להגירה ושילוב חברתי במרכז האקדמי רופין, הכוללת חוקרות הגירה, פליטות וטראומה, ששמה לה מטרה ללמוד ולתרום מהידע שצברה לגורמים שונים המעורבים בקליטה הראשונית של הפליטים מאוקראינה בפולין ובישראל.
נתחיל מהסוף - אפשר למנוע התאבדות! כל אחד יכול לעזור ולהציל חיים.
במסגרת סיור לימודי ביוון של סטודנטים לתואר שני בלימודי הגירה ושילוב חברתי, נפגשו הסטודנטים עם סגן שר ההגירה היווני, מר אגלוס טולקס ובכירים ממשרדו העוסקים בהליכי בחינת בקשות פליטות של מבקשי המקלט.
סטודנטים מצפים מן המרצה שתאהב את מה שהיא מלמדת, שתאמין בכך שהוא חשוב וראוי, ומאפשר לראות את העולם קצת אחרת. אם היא מאמינה בכך, גם הסטודנטים מתחילים להאמין בכך.
רבים נוטים לחשוב כי ההגירה, תופעה בה תושבים מתיישבים בארץ שאינה ארץ המוצא שלהם, היא תחום חדש יחסית אשר התפתח בשנים האחרונות, אך לא כך הדבר.
גבולות מדינת הרווחה במציאות משתנה: מי בחוץ ומי בפנים? אתגרים והזדמנויות במדיניות חברתית וביישומהּ
החודש (19.12) התקיים במרכז האקדמי רופין יום עיון בסימן צעירים בהגירה, ביוזמת 'המכון להגירה ושילוב חברתי' ועמותת 'למרחב'.
ישראל היא מהמדינות היחידות בעולם שבה חוק פונדקאות מוסדר, ד"ר אלי תימן, מרצה בחוג למדעי ההתנהגות ברופין ואנתרופולוגית רפואית, מספרת בראיון למהדורת החדשות ב'כאן'על הפונדוקאות בישראל.
בעקבות התאבדותו של יגאל בשן ז"ל, ד"ר יוסי לוי בלז ראש המחלקה למדעי ההתנהגות בחשבון נפש על תפקידה של התקשורת במקרה של התאבדות של אדם מפורסם ומה אפשר לעשות כדי למנוע את המקרה הבא?
במהלך שמונה השנים האחרונות, נרצחו בישראל בכל שנה, 24 נשים על ידי הקרובים אליהן ביותר.
ראוי לומר בקול רם וברור: אלימות כלפי נשים אינה גזירה משמיים ויש דרכים לעצור אותה. האחריות על כך היא בראש ובראשונה על נבחרי ונבחרות הציבור, על החברה כולה וגם על כל אחד ואחת מאתנו.
הממשלה לוקחת 65 אגורות מכל שקל שאנו משלמים על דלק, ולכן לא מעודדת רכישת כלי רכב היברידיים — אך האם זה החסם היחיד?
במחקר שערכו ד"ר מיכל מורג וד"ר אלי תימן מהפקולטה למדעי החברה והקהילה, נמצא כי עבריינים שחזרו בתשובה בעת מאסרם, והשתתפו בתוכנית שיקום תורנית חזרו לפשיעה באחוזים נמוכים יותר מיתר האסירים המשוחררים (14% בחמש השנים שבהן עסק המחקר לעומת 34%). גם בקרב אסירים לשעבר שהשתתפו בתוכניות שיקום אחרות היה שיעור הפשיעה החוזרת גבוה משמעותית בהשוואה לתוכניות התורניות.
ביולי התקיים טקס סיום חגיגי לבוגרות התואר הראשון בסיעוד של המרכז האקדמי רופין ובי"ס האקדמי לסיעוד ע"ש טסלר בלניאדו.
מאת: ד"ר יוסי לוי בלז, ראש המחלקה למדעי ההתנהגות במרכז האקדמי רופין, ראש המרכז לחקר האובדנות והכאב הנפשי
פרופ' אלן אפטר, ראש המרכז לחקר האובדנות והכאב הנפשי במרכז האקדמי רופין קיבל השבוע פרס מפעל חיים על תרומתו להבנה, אבחון וטיפול בתסמונת טורט. מטעם האגודה האירופאית למחקר וטיפול בתסמונת טורט.
התמיכה בקוד האתי היא ניסיון לריפוי עצמי של הציבור היהודי בישראל, מאמר מאת ד"ר עופר שנער לבנון מרצה במחלקה לעבודה סוציאלית.
הסמינר הוגדר כסיכום מוצלח בכל היבט אפשרי, לתכנית לימודים שמאירה תופעה עולמית גוברת והולכת שמשפיעה על חלקים נרחבים ממדינות העולם כיום.
מאת ד"ר רג'דה אלנאבולסי
נתוני מערכת ההשכלה הגבוהה מצביעים על מגמת עליה במספר הסטודנטים הערבים המשתלבים במוסדות האקדמיים השונים. עליה שהחלה משנות ה-70' ולא פסקה עד היום - אך עודנה רחוקה מרחק רב מסגירת פערים מול האוכלוסייה היהודית.
מיזם חדש של המחלקה למדעי ההתנהגות - במרכז האקדמי רופין והמועצה אזורית עמק חפר, יאפשר לתושבי עמק חפר והסביבה, להשתתף בסדרת הרצאות מרתקת שבמסגרתה, המרצים והחוקרים המובילים ברופין יספרו על המחקרים חדשים המנסים לתת מענה על השאלות הגדולות בפסיכולוגיה, בסוציולוגיה ובאנתרופולוגיה.