• אז איך את אוהב.ת את הכרטיס טיסה שלך לתאילנד?

    כל יום בממוצע אנחנו מקבלים כ- 35,000 החלטות!! מתי לשתות קפה ואיפה, איזו פנייה לקחת בכביש ואיזו חולצה ללבוש היום. אבל יש החלטות, בעיקר כלכליות, שאנחנו חייבים להקדיש להן תשומת לב גבוהה יותר. לדוגמא: איך להתנהל בחופש? ואיך כל זה משפיע על הכיס.

    קרא עוד

  • אז איך את אוהב.ת את הכרטיס טיסה שלך לתאילנד?

    כל יום בממוצע אנחנו מקבלים כ- 35,000 החלטות!! מתי לשתות קפה ואיפה, איזו פנייה לקחת בכביש ואיזו חולצה ללבוש היום. אבל יש החלטות, בעיקר כלכליות, שאנחנו חייבים להקדיש להן תשומת לב גבוהה יותר. לדוגמא: איך להתנהל בחופש? ואיך כל זה משפיע על הכיס.

    קרא עוד

טקס מצטיינים 2022

טקס מצטיינים 2022

טקס המצטיינים השנה התקיים ב-12/12/22 ואיתו ההתרגשות של הסטודנטים והמשפחות שהגיעו לחגוג את הישגיהם של יקיריהם בערב של מצוינות אקדמית ועשייה חברתית בעלת ערך של בוגרי רופין.

קרא עוד

דור ה-Z בפרנקפורט

דור ה-Z בפרנקפורט

עוד לפני שגרמניה לא עלתה לשמינית גמר מונדיאל 2022, נתנאל אטיאס, סטודנט שנה ג' לכלכלה ומנהל ייצג את המרכז האקדמי רופין במשלחת סטודנטים בפרנקפורט בכנס DISK2022.

קרא עוד

פתרון המשבר העולמי בשרשרת האספקה נמצא בבינה המלאכותית

פתרון המשבר העולמי בשרשרת האספקה נמצא בבינה המלאכותית

אימוץ בינה מלאכותית בניתוח של חיזוי ביקושים, תכנון מערך ההובלות, בחירת ספקים, ניהול מלאי ועוד יביא לשינויים משמעותיים בתפעול שרשרת האספקה ויהפוך אותה לסתגלנית, זריזה וגמישה ומותאמת לתנודתיות הצפויה בשווקים בעתיד הנראה לעין. מה הם האתגרים באימוץ זה?

קרא עוד

מדבקה אלקטרונית שתייעל את החלפת החיתולים בתינוקות ובמבוגרים

פרויקט הגמר שכל תלמידי ההנדסה מבצעים בסוף התואר, מאפשר להם להתמודד עם אתגר או צורך שעה, ולהציע פתרון הנדסי לבעיה. נעמה ואוראל סטודנטיות שנה ד' המסיימות את לימודי ההנדסה ברופין הלכו על DipeRing (חיתולים אלקטרוניים).


הרעיון התגבש אצל שתי הסטודנטיות להנדסת תעשייה וניהול מרופין, נעמה כהן ואוראל כהן, מתוך הצורך שאיתרו בהחלפות החיתולים המרובות בגני הילדים. "השתמשו בפייסבוק על מנת שאנשים יעלו צורך למשהו מטריד עבורם, משהו שמפריע ביום יום ומשם התקדמנו למציאת הפתרון עבורו" אומרת נעמה כהן. "בהמשך החלטנו להרחיבו לטובת כלל אוכלוסיות המשתמשים בחיתולים ובעיקר למוסדות המטפלים באוכלוסייה מבוגרת, שהוא שוק גדול יותר המתמודד עם הבעיה בהיקפים גדולים ועל כן יהיה נכון להתחיל משם את הפיתוח".

"בחיתולים, אין לנו יכולת לדעת אם יש צורך בהחלפת חיתול ולכן צריכים לבדוק באורח שוטף את מצב ההפרשות מוסיפה אוראל כהן "יש לי אחות שעובדת בגן ילדים וזו בהחלט בעיה לנהל את החלפות חיתולים מרובות באורח שוטף בגן עם עשרות תינוקות.
נכנסנו לבדיקת הנושא וגילינו שנעשו בנושא ניסיונות עבר שכללו הכנסת אמצעי חישה לחיתולים, אך הבעיה שהתעוררה ושבגללה הפתרונות לא צלחו  בשוק היא "הטכניקה הפולשנית" שגרמה לאי נחת עבור המשתמשים בחיתול".

מדבקת הפלא

הרעיון לפיתוח הטכנולוגי של אוראל ונעמה, הוא למעשה אמצעי חישה רחוק המשדר סיגנל, כאשר המדבקה הייחודית, שעדיין לא הסתיים שלב פיתוחה, נצמדת לחלקו החיצוני של החיתול ומשדרת נתונים של לחות וריח למי שצריך להחליף את החיתול.

המדבקה החיצונית עם הסנסור בתוכה, הופכת את המוצר שלהן לייחודי, כשהכוונה היא שהמדבקה תתאים
לשימוש רב פעמי וכמובן תהיה חיצונית לחיתול ובכך לא תפריע או תציק למשתמש. נעמה שכבר עובדת בחברת אביב AMCG, כיועצת מערכים,  אופטימית ביכולת המוצר להוות בשורה לשוק הצרכנים בשוק  שהוא תחרותי מאוד בכל העולם ובמיוחד בישראל. עוד יתרון שיכול להיגזר מהמוצר המתוחכם הוא היכולת של המדבקה, לאתר מקרים של התייבשות / חוסר מתן שתן ע"י בדיקת מרווחי הזמן בין החלפה להחלפה. "במקרים מסוימים זה ממש עשוי למנוע התייבשויות" הן אומרות בהתלהבות.

הרעיון להסב את הפתרון  תחילה לשוק הסיעודי שוב נולד מסיפור אישי. סבא של נעמה אושפז במוסד סיעודי.  "לפי התקנים של בתי האבות" היא אומרת,  "מקובל להחליף 4 פעמים ביום והמטפלים צריכים להפשיט ולבדוק כל מטופל ולהחליף במידת הצורך. נדרש פתרון שהוא  יותר אנושי ומתקדם. עם המדבקה רואים מיד מה המצב. זה חוסך מקלחות, מצעים, טיפול בפצעים ואי נוחות גדולה עבור שני הצדדים. כל האנשים המקצועיים והבכירים  שראיינו בתחום ממש חשבו שזה צורך ממשי וחשוב"


בימים האלה צריך לצאת אבטיפוס של המדבקה המדוברת. הן בדקו עם מספר חברות ומחלקן אף קיבלו טיפים, ואפילו את הפטנט לחומרי ההדבקה, הרב-פעמיים המשמשים כיום לסגירת החיתולים. "החוכמה היא לייצר מדבקה רב פעמית שמתכלה בקצב איטי שתשפיע על המחיר. "
הכיוונים לרגישות החישה הם-הם המרכזיים בפיתוח הרעיון למוצר מושלם. עלות הפיתוח של הסנסור היא יקרה מאוד ולכן אנו בודקות בימים אלו אופציה נוספת של סנסור מולקולרי, המסוגל לקלוט מדדים של ריח וגם נוזלים מהחיתול ולשדרם למוקד בקרה ושליטה ממוחשב ככל שיידרש.

פרויקט הגמר של פיתוח המוצר בהנדסת תעשייה וניהול בהתמחות יזמות עסקית וחדשנות טכנולוגית, בהנחיית ד"ר קרן ויינברג, כולל תיק עסקי מפורט למיזם כולל החזר ההשקעה בפרויקט אנושי ויצירתי זה.